Adobe Ücretsiz Erişilebilen Bir Photoshop Sürümü Hazırlıyor

Adobe, Photoshop yazılımını ücret ödemeden denemek isteyen kullanıcılar için şirket yeni bir tarayıcı sürümü üzerinde geliştirmelere başladı. Temel işleri halledebilecek kadar hazırlanan ücretsiz sürüm yıl sonuna doğru çıkması planlanıyor.

Fotoğraf düzenleme denildiği zaman akla gelen ilk programlardan bir olan Photoshop, Uzun yıllar boyu Adobe firmasına ciddi oranda kazançlar sağladı. Günümüz koşulları çok fazla kullanıcıya ulaşmayı amaçlıyor bu sebeple Adobe gerekli tüm hamleleri gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz yıllarda ortak çalışanlar arasında etkileşimi bunun yanında verimliliği arttırmak adına kısıtlı olsa da bir tarayıcı sürümü Adobe tarafından yayınlanmıştı. Şimdilerde bu tarayıcı modelli Photoshop sürümü için fonksiyonel bir kullanım sunmak için gerekli çalışmalar yürütülüyor.

Tarayıcı üzerinden erişilebilme imkanı sunan Photoshop sürümünde temel olarak resim düzenleme araçlarını içerisinde barındıracak. Bu sayede Photoshop denemek isteyen potansiyel kullanıcılar Creative Cloud aboneliğine yönelmesi sağlanacak. Şimdilik Kanada'da erişime sunulan hizmet yıl sonunda tüm dünyanın erişimine açılacak. Erişebilmek için sadece Adobe hesabınızın olması yeterli. 

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.