Amazon Alexa Web Bilgi Şirketi Kapanıyor

Herkes tarafından bilinen ve pek çok başarılı girişimleriyle insanlara muhteşem hizmetler sunan Amazon, rekabet analizlerinde veya içerik araştırmalarında ilk başvurulan adreslerden biri olan Alexa 1 Mayıs 2022 tarihinde kullanımı sonlandırılacak.

 Herkesçe bilinen ve geniş bir kullanıcı kitlesine sahip Alexa, kendi web adresleri üzerinden yaptıkları açıklamada hizmetlerini durduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Yirmi beş yıl önce Alexa İnterneti kurduk. Dijital kitlenizi bulmanıza, erişiminize ve dönüştürmenize yardımcı olmak adına yirmi beş seneden fazladır çalıştık. 1 Mayıs 2022 tarihinde Alexa.com'u kullanımdan kaldırma kararı aldık. Bu kararın alınması hiç de kolay olmadı. Bizi rekabet analizlerinizde, içerik araştırmanızda kaynak olarak tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz" şeklinde ifadelerde bulunuldu.

Paylaşılan açıklamada yeni kullanıcıların sisteme abone olamayacağı anlık abonelerin ise belirtilen tarihe kadar hizmetten yararlanabilecekleri, istedikleri taktirde hesaplarını nasıl kapatabileceklerine dair bilgilendirmeler bulunuyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.