Amazon Fiziksel Mağazalarını Kapatma Kararı Aldığını Duyurdu

E-Ticaret konusunda önde gelen firma olan Amazon ilk olarak ABD'de bulunan Reuters ve İngiltere'de bulunan Amazon Books, Amazon Pop Up ve Amazon 4-Star mağazalarını kapatmayı düşündüklerini söyledi. Amazon'un almış olduğu karardan tam 68 mağaza etkilenecek.

Beklendiği performansı göstermeyen mağazalarını Amazon kapatıyor. Amazon'dan bir sözcü yaptığı bir açıklamada "Amazon 4-Star, Pop Up ve Books mağazalarımızı kapatıp Amazon Fresh, Amazon Go, Whole Foods, Amazon Style ve Just Walk Out teknolojilerimize daha fazla odaklanmayı hedefledik" şeklinde bir açıklamada bulundu.


Mağazaların bulundukları konumlarına göre kapanış tarihlerinin değişeceğini söyleyen sözcüsü farklı bir Amazon mağazasında çalışmamayı tercih eden çalışanlara ise kıdem tazminatı verileceğini bildirdi.

İlk fiziksel kitapçısını 2015 yılında açtıktan sonra kendi web sitesi üzerinde bulunan dört yıldız üstü ürünleri sattıkları 4-Star mağazasını açan Amazon, Fresh isimli mağazalarında kasiyersiz akıllı ödeme sistemi bulunan mağazalarında beklenmeyen düşüş yaşandıktan sonra otuz üç mağa açmış olmasına karşın 2023 yılına kadar da 580 mağazaya çıkarmayı hedeflemişlerdi. (Kategori: Teknoloji)

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.