Amazon Maske Kullanımında Kuralları Hafifletiyor

Jeff Bezos'un sahibi olduğu Amazon şirketi, an itibari ile çalışanlarının aşı durumuna bakmaksızın ABD çevresindeki operasyon bölgelerinde isteğe göre maske kullanımı yapma kararı aldı.

Washington, Hawaii, Oregon ve Illinois'de dahil birçok operasyon bölgesinde bulunan çalışanlar için maske kullanım zorunluluğu kalkacak. Kaliforniya gibi diğer eyalet bölgelerinde ki çalışanlar için ise aşılanmamış kişiler için maske zorunluluğu devam ediyor.


Omicron Covid-19 vakalarında yüksek oranla düşüşlerin ortasında yaşanan bu harekette Amazon, haberin gerçek olduğunu doğruladı. Ancak CNBC'ye vermiş olduğu röportajda aşısını tam olmamış çalışanların maske takmasını şiddetle tavsiye ettiğini de belirtti. Amazon daha önceleri Covid-19 Delta Varyantı sonlarına doğru maske kullanım zorunluluğunu kaldırmış ancak Omicron Covid-19 Varyantının çıkmasıyla birlikte tekrardan maske kullanımını zorunlu hale getirdi.(Kategori: Teknoloji)

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.