AMD Yeni İşlemcisini Duyurdu: Ryzen 7 5800X3D

Oyun performansını üst seviyelere arttıracak olan AMD Ryzen 7 5800X3D , içerisinde ilk AMD 3D V-Cache teknolojisini barındıran işlemci olacak.

AMD yeni çıkartacağı işlemci ve içerisinde teknoloji ile içerisinde önbellek barındırmayan işlemcilere göre yüzde on beş oranla yüksek oyun performansı sunması ile dünya üzerinde en gelişmiş masa üstü sistemlerde kullanılabilen işlemcilerden biri olarak gösterilerek öncü firma olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. AMD sunduğu bu özelliklerin yanında Ryzen 3,5 ve 7 serileri için yeni katılacak üyelerle genişletileceğini ve PC oyuncularına özelleştirilmiş oyun deneyimi yaratmak adına daha fazla seçenek sunulduğunu açıkladı.


CES 2022 fuarında yeni teknolojisini duyuran AMD,  3D V-Cache teknolojisi ile ilk sekiz çekirdeğe sahip Ryzen 7 5800X3D işlemcisiyle belli başlı oyunlarda anlık olarak piyasada bulunan işlemcilere kıyasla en hızlı 1080p çözünürlükte oyun deneyimi sunan işlemci olduğunu belirtti. AMD, bu işlemcinin 20 Nisan tarihinde 449$ satış fiyatıyla raflarda yerini alacağını söyledi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.