Android 13 İçin İnternet Hızını Yavaşlatma Özelliği Bulunacak

Android 13 sisteminde internet hızını yavaşlatma özelliği bulunacak. Bu özellik Android 13 beta sürümünde sunulması planlanıyor.

Android 13 işletim sisteminde olması planlanan internet hızını yavaşlatma özelliği arayüzde yer alacak. Bu özelliğe dair ilk detaylar Mishaal Rahman isimli araştırmacının paylaştığı bazı detaylar gün yüzüne çıktı.


Android ağ bağlantısı API'lerine hız sınırının getirilmesi için bayt/saniye cinsinde ayarlanmasını sağlayan "ingress_rate limit_ bytes_per_second" parametresinin eklendiği görüldü. Rahat anlaşılması için örnek verecek olursak hızınızı 5 Mbps ile sınırlandırmak isterseniz 625000 b/s değerini girmeniz gerekecek.

Hız yavaşlatma ne işimize yarayacak diye soracak olursanız daha çok geliştiriciler için bir avantaj sağlayacak çünkü önceleri yavaş interneti test etmek isterlerse simüle etmek zorunda kalıyorlardı artık bununla uğraşmalarına gerek kalmayacak.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.