Aston Martin Şansı ve Newey Etkisi

Ferrari'nin onun yarıştığı zamana kıyasla ciddi anlamda bir tutarsızlık olduğunu belirten Aston Martin pilotu Ferando Alonso, Newey'in çok iyi araçlar ürettiğini söyledi.

Ferrari takımında bulunduğu süre zarfında Alonso, hiçbir zaman en iyi araca sahip olmasa da sürekli istikrarlı sonuçlar elde etmeyi başarıyordu. Şuan Aston Martin takımı ile birlikte tutarlı bir beş yarış geçiren Alonso, eski takımı Ferrari'ye yönelik bir takım açıklamalarda bulundu.

Sky Italya'ya konuşan Alonso, ferrari ile yarıştığı dönemlerde her yıl en iyi takımlar arasında yer aldıklarını söyledi. Neredeyse hiç hata yapılmadığını ve son yarışa kadar dünya şampiyonluğu için savaştığını belirten başarılı pilot, hem kendisinin hem de Aston Martin'in şansına Ferrari'nin, yarıştığı dönem kadar istikrarlı olmadıklarını aktardı.


Alonso, çok büyük bir dahi ve bunların yanı sıra inanılmaz araçlar üretiyor dediği Adrian Newey için her zaman diğer tüm takımlardan daha iyi ve üstün araçlar tasarladığını sözlerine ekledi.

Takımını yenmenin her zaman zor olduğunu fakat Formula 1'in doğası gereği galibiyet için en çok savaşanın kazanacağının altını çizen Alonso, her iki Red Bull aracının da çok hızlı olmasının yanında dayanıklı olduğunu da belirtti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.