Asus Bazı Ekran Kartlarında Fiyat İndirimine Gitti

Entegre Devre kartlarında Çin'den ithalinde uygulanan vergilerde ciddi oranda düşüş yaşanmasının etkili olduğu tahmin edilirken Asus, ABD içerisinde bazı ekran kartlarında indirim yapmaya başladı.

Son zamanlarda ekran kartı ücretlerinde yavaş da olsa düşüşler yaşanmış olsa da Asus yalnızca ABD içerisinde ekran kartı fiyatlarında indirime gitti.


Asus tarafından yapılan resmi açıklamalara göre sadece ABD içerisinde Nvidia GeForce RTX 3000 serisi için yüzde yirmi beş indirim  uygulanacağını açıkladı. Ancak AMD tarafında nasıl bir indirim veya fiyatlandırma olacağı şimdilik belli değil.

Entegre devre kartlarında bu indirimlerin yaşanmasında Çin tarafından vergilerde gidilen düşüş mü etkilidir bilinmiyor. Ama bu yüzde yirmi beş indirim oranının önemli bir etki yaratacak gibi duruyor.

Bu haberin açıklanmasının ardından oyuncular tarafında büyük bir heyecan oluştu. Bu indirimlerin ABD dışında başka ülkelerde de uygulanacağı merak konusu iken diğer markalardan da bu tarz hareketler gelecek mi cevapsız sorular arasında bulunuyor. Yaşanan gelişmenin global anlamda oyuncular rahatlatacağını söylemekte fayda var.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.