Asus Rusya'dan Çekilmeyi Planlıyor

Wang Mei Hua (Tayvan Ekonomi Bakanı) yapmış olduğu açıklamasında, Tayvan'da bulunan en büyük bilgisayar üreticisi Asus'un Rus pazarından çıkma kararı uygulayabileceğini söyledi.

Ukrayna'ya Rusya tarafından saldırıların devam etmesi, bir çok ülkenin Rusya'ya karşı yaptırım kararı uygulamasını mecbur kılıyor. Wang Mei Hua (Tayvan Ekonomi Bakanı) yaptığı açıklamada, Tayvan'da bulunan en büyük bilgisayar üreticisi Asus'un Ukrayna'dan gelen istekler üzerine Rus pazarından çıkmayı ve Rusya'da bulunan personellerini tahliye etmeyi düşüneceğini söylerken meclis toplantısında kendisni ifade eden Wang Mei Hua, bu kararı alacak kişinin kendisi olmadığını ancak Ukrayna'da yaşanan krizin tırmanması halinde bu söylemin uygulanabileceğini vurguladı.


Rus pazarının geçtiğimiz yıl satılan dizüstü Asus markalı bilgisayarların, dünya ihracatı olarak firmanın yüzde beşlik bir kısmını oluşturduğu pazar araştırmacılarının tahminleri arasında yer alıyor. Asus bu konu hakkında henüz bir resmi açıklamada bulunmadı.

Mykhailo Federov (Ukrayna Dijital Transformasyon Bakanı) geçen perşembe günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ukrayna'ya karşı Rusya'nın saldırıları durana kadar Asus firmasından Rusya pazarından çekilmesi ve faaliyetlerini durdurması talebinde bulunmuştu. Bakan Federov aynı zamanda Asus'un başkanı olan Jonney Shih'in de adının bulunduğu bir sosyal medya paylaşımında Rusya'ya teknik hizmet dahil olmak üzere donanım parçalarının verilmemesi gerektiğini de belirtti. 

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.