AVAX Coin Hakkında Merak Edilenler

Prof. Dr. Emin Gün Sirer tarafından kurulan Avalance coin, Ava Labs'ın geliştiriciliğini yaptığı bir kripto para seçeneğidir.

DeFi (merkeziyetsiz finans) uygulamaları, ticaret, finansal varlıklar ve diğer hizmetleri piyasaya sürmek için Avalanche platformu oluşturulmuştur. Avalanche coin, 2020 yılının eylül ayından şimdiye kadar  kullanılan bir coin çeşidi olmasına karşın Ava Labs tarafından geliştirilmiştir.


Avalanche ölçeklenebilir, özelleştirilebilir ve birlikte çalışılabilir bir şekilde tasarlanmış bir kripto para seçenekleri arasında bulunuyor. Platformdaki her şey bir alt ağ olmasına karşın her zincir bir alt ağın parçasını oluşturur.

Hızlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirmek isterseniz Avalanche üzerinden üç saniye gibi kısa bir sürede neticelenebiliyor. Diğer platformlarla karşılaştırma yapacak olur isek Ethereum'da bu süre altı dakikaya yakın gerçekleşiyor.

AVAX coin satın almak isterseniz öncelikle yapmanız gereken Paribu, Binance, Bitfinex ve Huobi gi kripto para satışlarının yapıldığı sitelerde kaydınızın bulunması gerekiyor. Tercih etmiş olduğunuz uygulamayı akıllı telefonunuza indirebilir veya bilgisayar üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.