Avrupa Kripto Kayıtlı Olan Tüm Paranızı Kaybetme Konusunda Uyarıda Bulundu

Kripto para kullanıcılarını, kripto varlıklarına yatırdıkları tüm paraları kaybetme riskiyle baş başa kaldıklarını ve sosyal medya dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda Avrupa denetim otoriteleri önemli açıklamalarda bulundu.

EBA (Avrupa Bankacılık Otoritesi), EIOPA (Avrupa Sigorta Ve Emeklilik Otoritesi), ESMA (Avrupa Menkul Kıyametler Ve Piyasalar Otoritesi), ortak olarak yaptıkları açıklamada kripto para tüketicilerini varlıklarının riskleri hakkında uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Kripto para tüketicileri, bu varlıkları alır veya almaya devam ederlerse tüm varlıklarını kaybetme riski ile karşı karşıya kalma durumunda olurlar" şeklinde ifadelerde bulundu.


Bahsedilen bu varlıkların büyük kısmı özel tüketiciler için bir yatırım , takas aracı veya ödeme biçimi olarak uygun olmadığı altı çizilerek belirtilen ortak açıklamada, "Kripto para kullanıcıları, sosyal medyada bulunan fenomenler dahil edilmek üzere yapılan yanıltıcı reklamlara karşı dikkatli olmalarını ve özellikle sözde vaat edilen yüksek veya hızlı  getirisi olan reklamlara kanmamalı. " ifadelerine yer verdi.

Kripto para varlıklarıyla ilgili genellikle hizmet ve ürünlerin mevcut Avrupa Birliği finansal hizmet kuralları içerisine girmediğini bundan dolayı koruma dışında kaldığı belirtilirken, kullanıcıların kendilerine sunulanların koruma kapsamında olmadığının farkında olarak işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.