Axie Infinity'e Yapılan Siber Saldırı Kuzey Kore Tarafından Tarafından Yapıldığı Belirlendi

Axie Infinity ağına saldırarak Ronin Köprüsü üzerinden, platform üzerinde altı yüz milyon dolardan fazla NFT varlığının çalınmasının arkasında ünlü Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus'un olduğu belirlendi.

Geçtiğimiz haftalarda dünyanın en büyük NFT tabanlı oyunu olarak gösterilen Axie Infinity üzerinde bulunan Ronin Bridge köprü platformuna gerçekleştirilen siber saldırının ardından altı yüz milyon dolardan fazla NFT varlığının çalındığı açıklanmıştı. Şimdi de siber saldırının arkasında Kuzey Koreli bilinen hacker grubu Lazarus'un olduğu söylendi.


Ronin Bridge tarafından yapılan açıklamada FBI'ın gerçekleştirdiği detaylı araştırma kapsamında elde edilen verilere göre Kuzey Kore'ye ait Lazarus isminde hacker grubu tarafından siber saldırının yapıldığı şeklinde ifadelerde bulunuldu.

ABD yetkilileri çalınmış varlıkların gönderildiği cüzdanı kara listelerine almış durumunda. Geliştiriciliği Sky Mavis tarafından yapılan platform, Binance'nin liderliğini üstlendiği yatırım ekibinden yüz elli milyon dolar fon topladı. Alınan fonunun mağduriyet yaşayan tüm kullanıcılar için harcanacağı ifade edildi. Bunların yanında Ronin Bridge'in kapsamlı bir güvenlik güncellemesi ve araştırması yapacağı da söylendi.

Kaynak: https://roninblockchain.substack.com/p/community-alert-ronin-validators?s=r

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.