Bethesda Başlatıcısı 11 Mayıs Tarihinde Erişime Kapatılıyor

Popüler oyun firmalarından biri olan Bethesda, en son Microsoft tarafından satın alınmasıyla gündeme gelmişti. Şimdi ise kendi oyun başlatıcısı Bethesda.net'in erişime kapatılacağını açıkladı. 27 Nisan tarihinden itibaren platform üzerinde bulunan oyunlarınızı Steam'e taşıyabilirsiniz.

Geniş oyuncu kitlelerince oyunları sevilerek oynanan Bethesda, geçtiğimiz haftalarda kendi başlatıcısı Bethesda.net'i kapatacağına dair bir açıklamada bulunmuştu. Geçtiğimiz saatlerde ne zaman kapanacağına dair tam tarih söylendi.


Bethesda başlatıcısının 11 Mayıs tarihinde kapanacağı söylendi. Mayıs ayı içerisinde kapanacağı yönünde tahminler bulunurken bu tarih kesinleşmiş oldu. Oyun sahipleri 27 Nisan tarihleri itibari ile oyunlarını Steam platformuna taşıyabilecekler. Şunu da söylemekte fayda var sadece oyunar değil, DLC'ler ve cüzdan bakiyeleri de aktarılabilecek.

11 Mayıs tarihine kadar aktif olarak erişim sağlanabilecek olan başlatıcı, her ne kadar oyuncular tarafında üzülen bir durum olsa da genel olarak sevindiren bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Eldeki oyunlar tek bir platform üzerinde görmek tabi ki her zaman rahat bir durum olsa gerek.

Kaynak: https://www.pcgamer.com/the-bethesda-launcher-will-be-shut-down-on-may-11/

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.