Bilgisayar Sürümü Çıkarılan God of War İki Milyondan Fazla Satış Yaptı

Santa Monica Studio tarafından geliştirilen ve herkesin beğendiği God of War sadece PlayStation sahiplerinin oynayabildiği bir oyunken sürpriz bir şekilde bilgisayar sistemi üzerine çıkması ile PC oyuncularını sevindirerek yoğun bir ilgi gördü.

Geliştiriciliğini Santa Monica Studio'nun yaptığı, yayıncılığını da Sony'nin üstlendiği God of War bilgisayar sürümü geçtiğimiz ay çıkışını gerçekleştirmişti. Beklendiği gibi oyunla ilgili devasa bir ilgi oldu.


SteamSpy'ın verileri incelendiğinde bilgisayar sürümü çıkmış olan God of War birinci ayını tamamladığı şu günlerde iki milyon satışı sayısını aşmış durumda. Ancak veriler SteamSpy'dan olduğundan net bir sayı vermek mümkün olmadığından en az iki milyon satış sayısını aşmış biçimin de açıklama yapabiliyoruz.

Söylemde bulunmuş olduğumuz veriler yalnızca Steam için geçerli olduğunu belirtelim. Epic Games istatistikleri bu verilere dahil değildir. Elde edilmiş olan bu başarı Sony'nin yüzünü güldürüp yeni PlayStation oyunlarının gelme ihtimalinin arttırır ancak şuan sadece Uncharted, bilgisayar sürümü gelecek gibi duruyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.