Bilgisayar Ve Konsolların Toplam Payı Mobil Oyun Sektörünün Gerisinde Kaldı

Gün geçtikçe akıllı telefon kullanımının artması ile beraberinde büyük bir ivme yakalayan mobil oyun sektörü, konsol ve bilgisayarların toplam oyun payını geride bırakarak lider konumuna geldi.

Bilgisayarların ve konsolların uzun bir süredir oyun sektörünün liderliğini üstlenirken altı milyardan fazla insanın akıllı telefon kullanması sebebiyle büyük bir yükseliş yakalayan mobil oyun sektörü ile yer değiştirdi.


Oyun endüstrisi analisti olan Newzoo'nun hazırlamış olduğu rapora göre, cihaz konusunda yüzde elli üçlük gibi büyük bir paya sahip olan mobil oyun sektörü her geçen yıl doksan milyar doların üzerinde bir hasılat yapıyor. Cihaz bakımından fazla olan mobil oyun sektörü aynı zamanda en hızlı büyüyen oyun segmenti olmayı başarmış durumda.

Raporun devam eden kısmında oyun sektörünün büyük bir gelir kısmının Asya-Pasifik bölgesinden geldiği ülke olarak da Çin'den sağlandığı belirtiliyor. Paylaşılan raporda Call of Duty Mobile, Genshin ve PUBG Mobil oyunları yüksek oranda tercih edilip oynanırken, bu oyunları yapan firmalar Tencent ve Mihoya toplamda on sekiz milyardan fazla bir gelir sağladığı yazıldı.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.