Bir Siber Saldırı Daha Bu Sefer Hedef Cash App

Popüler dijital ödeme platformlarından biri olan Cash App, Hackerlar tarafından siber saldırı gerçekleşti. Binlerce dolarlık fon çalan hackerler, aldıkları verileri Deep Web üzerinden satmaya başladı.

Son zamanlarda hack saldırıları artmaya başladı. Birçok firma protokol ve hack saldırıların en az zararı almak için her türlü yolu deniyor. Şimdi ise yapılan hack saldırısı ile sıkıntı içerisine düşen mobil ortamdan para transfer işlemi yapan uygula Cash App, yüz binlerce dolar zarara uğradı.


Ne kadar verinin ele geçirildiği ve bunun yanında verilen maddi hasarın boyutu bilinmiyor. Cash App, yaptığı açıklamada kullanıcılarının mail adreslerinin iki faktörlü kimlik doğrulamanın etkin olması gerektiği konusunda bir uyarıda bulundu.

 Dijital dünyada hack olaylarıyla artık sürekli karşılaşacağımız kesinleşti ve bu durumun olması internet ortamında faaliyet gösteren firmalar için azımsanmayacak derece siber güvenliğe yatırım yapılması gerektiğini gözler önüne seriyor. 

Hackerlar, kullanıcıların hesaplarına girip tüm paralarını alıyor. Devam edecek olursak Kullanıcıların bilgilerini Deep Web üzerinden satışa çıkartıp bununla yetinmeyen siber korsanlar çaldıkları kart bilgilerini kullanarak kendileri için alışveriş yapıyorlar.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.