Chrome Masaüstü Versiyonuna Yan Panel Özelliği Geldi

Okuma Listelerinize ve yer işaretlemenizi kolaylaştıran yene yan panel özelliği Google Chrome masaüstü versiyonuna geldi.

Geçtiğimiz Ekim aylarında bu özellik için test aşamasına başlayan Google, masaüstü tarayıcısı olan Chrome için yeni bir yan panel getirerek kullanıcılarına sunmaya başladı. Yeni gelen yan panel tasarım olarak ikiye ayrılmış bölüm şeklinde olup, yer işaretlerini ve okuma listesini göstermeyi sağlayarak daha rahat bir kullanıcı deneyimi sunuyor.


Bu özelliğe ulaşma isterseniz Chrome masaüstü uygulamasında sağ üst kısımda profil uzantısının hemen solunda yer alıyor. Uzantıya tıkladığınız zaman karşınıza küçük bir panel çıkartıyor.

Yer işareti ve okuma listesinin yer aldığı bu panelde rahat bir şekilde kaydetmiş olduğunuz linkler arasında rahat bir şekilde hareket etme imkanınız oluyor. Panele açık halde iken, anlık bulunduğunuz sayfayı okuma listesine kayıt etme imkanınız da bulunuyor.

Özelliği, Chrome sayfası üzerinde olmayan kullanıcılar chrome://flags/#side-panel bayrağı üzerinden açabilir veya kullanmak istemeyenler tekrardan bu yolu izleyerek kapatabilir. 

Kaynak: https://9to5google.com/2022/03/22/google-chrome-side-panel/

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.