Crusader Kings 3 İki Milyon Satışı Geçti

Paradox Interactive tarafından geliştirilen popüler oyunlarından Orta Çağ teması bulunan ve  2020 yılının Eylül ayında çıkmış olan Crusader Kings 3 iki milyon adet satarak en hızlı satın alınan Paradox Interactive oyunlarından biri oldu. Sonuz sayıda olasılıklar ve hikayeleri bulunan oyun, eleştirmenlerden ve oyunculardan genel olarak geçer not almayı başardı.

İlk büyük genişleme paketini geçen ay çıkmıştı. Royal Court isimli ek paket bu başarının bir kutlama sebebi olmuştu çünkü bu ek paket ile iki milyon satışa ulaşıldı. Bu ek paket içerik olarak oyunculara yeni kültür sisteminin değiştirilmesi, taht odasının istenilene göre düzenlenmesi ve eserlerin eklenmesi büyük oranda ilgiyi üzerine çekti.

Alex Oltner (Oyun Direktörü) yaptığı açıklamada, iki milyon satışın Crusader Kings takımı adına büyük bir önüm noktası olduğunu vurguladı. Açıklamasının devamında toplumun onlara olan güveninden ve oyunlarının geniş kitlelerce oynanması sebebiyle çok mutlu olduklarını oyun için çok planlarının olduğunu ve bu yolculuğa büyük bir kitleyle çıkıldığını bilmenin mutluluk verdiğini söyledi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.