Dead by Daylight, Büyük Başarı Yakaladı

Yaklaşık sekiz senedir varlığını devam ettiren popüler oyun Dead by Daylight elli milyon oyuncuya ulaştı. Masaüstü sistemlerde sorunsuz çalışabilmesi için yeterli miktarda bağış topladı.

Elli milyon oyuncuya ulaşan Dead by Daylight, sekiz senedir oynayan kişiler için daha iyi deneyim sağlamak adına  her geçen gün kendisini geliştirerek adından sıkça bahsettiren ve yeni haberlerini duymaya alıştığımız oyun hem kendi tarzını hem de kendi oyuncu kitlesini oluşturmayı başardı. Sürekli olarak yeni DLC, promosyonlar çıkartarak aktifliğini koruyarak elli milyon oyuncuya hitap etmeyi başardı. Bu haberi oyunun yapımcısı Behaviour paylaştı. 


Behaviour (Dead by Daylight Yapımcısı)

Beş kişilik bir ekiple oynanan oyun, dört kişinin çaresiz bir şekilde kapana kısılmış olup o bölgeden kaçmaya çalıştığı, bir kişinin ise katil olup bu katiller genel olarak filmlerden alışık olduğumuz kurgusal karakterler olup, herkesi yakalamaya çalıştığı eğlenceli bir deneyim vadediyor. 2016 senesinden itibaren oyun dünyası içerisinde popülerliğini koruyan oyunumuz  masaüstü için gerçekleştirilmek istenen proje için yüz doksan bin dolarlık bağış sayısını geçip, üç yüz elli bin dolarlık bağış sayısına ulaşarak aslında nasıl başarılı bir yol izlediğini ve aktifliğini koruduğunun bir göstergesi. Masaüstü için geliştirilecek proje Level 99 Games tarafından geliştirilecek.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.