Defender En Kötü Çevrimdışı Antivirüs Programları Arasında Yerini Aldı

AV-Comparatives tarafından yürütülen çalışmalarda MS Defender'ın bulut tabanlı korumalara bağlı olduğundan dolayı internetin olmadığı durumlarda tam koruma yapmadığına yönelik veriler ortaya çıkardı.

Popüler antivirüs yazılımlarının performanslarını incelemek isteyen Avustralyaı şirket AV- Comparatives, elde ettiği verilere göre Windows işletim sisteminde hali hazırda olarak bulunan antivirüs programının büyük bir kısmını bulut tabanlı olarak korumaya aldığını açıkladı.

Yayınlanan rapor incelendiği zaman MS Defender, çevrimdışı olduğu vakit %60.3 gibi düşük koruma verilerine sahip oluyor. Bu durum bizlere internetin olmadığı ortamlarda virüs tehditlerine karşı yetersiz korumaya sebebiyet veriyor.

Bunlara ek olarak MS Defender, çevrimiçi olduğu zaman aldığı performans %99.96 gibi yüksek koruma oranlarına çıkıyor. Çevrimdışı en iyi koruma oranına sahip antivirüs programı ise % 98.6 gibi yüksek koruma oranıyla G Data oluyor.

Yayımlanan raporda test edilmiş tüm antivirüs programlarından elde edilmiş çevrimiçi ve çevrimdışı koruma oranlarını bulabilirsiniz.

Kaynak: https://www.av-comparatives.org/tests/malware-protection-test-march-2022/

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.