DualSense İçin PC Uyumlu Resmi Yazılım Desteğinin Gelebilir

Sony tarafından 1 Aralık 2020 yılında piyasaya çıkan yeni teknolojileriyle, muazzam oyun deneyimi vadeden oyun konsolu PlayStation 5 ile birlikte çıkan DualSense oyun koluna PC desteği gelebilir.

Uzun bir süredir DualShock kontrolcüsünü güncellemeyen ve sadece makyajlayarak piyasaya çıkartan Sony, yeni oyun konsoluyla birlikte devrimsel bir nitelik taşıyan yeni kontrolcüsünü tanıtarak adeta farklı bir yöne gitti. A'dan Z'ye tasarımsal olarak, teknolojik olarak sunduğu muhteşem deneyimle isminin hakkını veren bir kontrolcü olmasının yanında birçok oyuncu tarafından sevilen bir kontrolcü olmayı başardı. PC platformunda oyun oynayanları sevindirecek bir haber paylaşıldı. Bu habere göre artık DualSense resmi olarak PC desteği getirilecek.


Verdiği hissiyat bakımından ve oyun içerisindeki anlık durumlara göre uyarılabilir tetiklere sahip olan oyun kontrolcüsü, yenilikçi deneyimi ile PC tarafında inanılmaz ses getireceğe benziyor.

Bu kontrolcünün kullanımı için bir PlayStation 5 sahibi olmanız gerekmekteydi. Ancak Sony'nin gizlilik belgelerinde çıkan bilgilere göre yeni bir uygulama üzerinde çalışılıyor. Bu uygulama PC platformunda DualSense kontrolcüsünün kullanımına olanak sağlayıp aktif bir şekilde güncellemeler yapılıp oyunlar için tepkisel tuşların kullanımı için imkan sağlaması hedefleniyor. 

Başka platformlar için bu kontrolcünün kullanımına elverişli bir sistemin kullanıcılara sunulup sunulmayacağına dair bilgiler ne yazık ki bulunmuyor.

Kaynak: https://www.xfire.com/dualsense-official-firmware-support-pc-soon/

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.