Elon Musk İlerleyen Süreçte Kendi Sosyal Medya Platformunu Kurabilir

SpaceX, Tesla ve The Boring Company gibi önemli şirketlerin CEO'su olan Elon Musk, twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği bir açıklamasında yeni bir sosyal medya platformunu kurabileceğine dair bilgiler paylaştı.

Twitter üzerinden bir takipçisinin Elon Musk'a gönderdiği bir mesajda şu ifadeler yer alıyordu "ifade özgürlüğünü ilk sırasındda bulunduran, propagandanın yapılmadığı, içerisinde açık kaynaklı bir algoritma sistemi bulunduran sosyal medya platformu yapmayı düşünür müsünüz?" şeklinde bir soru geldi. Elon Musk bu soruya cevap olarak ciddi bir şekilde düşüneceğini yazdı. Bu olaydan sonra Elon Musk, "yeni bir sosyal medya platformuna ihtiyaç var mı?" sorusunu Twitter hesabında sabitledi.


Herkes tarafından tanınan ünlü CEO Elon Musk geçtiğimiz günlerde takipçilerine Twitter hesabı üzerinden şu soruyu sorarak "İşleyen demokrasi için İfade özgürlüğünün bulunması şarttır, sizler Twitter'ın bu özgülüğe bağlı olduğuna inanıyor musunuz?" bir anket düzenlemişti.

Ankete katılan kişilerin yüzde yetmişinden fazlası hayır cevabında bulunmuştu.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.