En Hızlı Satış Yapan Souls Oyunu Elden Ring Oldu

GamesIndustry.biz'in hazırlamış olduğu oyun satış verilerine göre FromSoftware tarafından geliştirilen Elden Ring, Call of Duty: Vanguard ve FIFA haricinde Red Dead Redemption 2'den sonra İngiltere'de en iyi çıkış yapmış video oyunu oldu.

GamesRadar+'ın yapmış olduğu haberde Elden Ring, İngiltere'de yeni çıkan Horizon: Forbidden West gibi oyunları gerisinde bıraktı. PlayStation konsollarına özel olarak çıkarılan Horizon: Forbidden West'ten tam tamına iki buçuk kat daha fazla sattığı söyleniyor. Elden Ring'in birden fazla platformda satışa çıkmış olması dikkat edilmesi gereken bir gerçek.


Dijital satışlarda oyuncuların yüzde altmış sekizden fazlası Xbox ya da bilgisayar üzerinden satın almayı tercih ettiği görülse de Xbox'ta yüzde seksen beş, bilgisayar sürümünde ise yüzde yetmiş üç gibi dijital satın alımlar yapılırken PlayStation 5 ve PlayStation 4'te satışların yarısından fazlası dijital olarak yapıldı.

Söylenen bu oranlar, oyun satış trendleriyle neredeyse eşit çizgide ilerliyor. Ama oyuncuların fiziksel olarak oyunu almaları içinde birçok sebepleri var. Elden Ring Premium Koleksiyoncu Sürümü, özellikle ilgi çekici bazı ekstra envanter ve çeşitli silahlarla birlikte satışa sunulduktan kısa bir süre sonra tükendi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.