Epic Games Ve Activision Blizzard Oyun Satışlarını Rusya’da Askıya Aldı

Daniel Alegre (Activision Bilizzard CEO'su), çalışanlarına aynı zamanda kamuoyuyla da paylaşılan bir mektup gönderdi. Gönderdiği mektupta Rusya'daki yeni oyun satışlarının askıya alındığını resmi olarak açıkladı. Yapılan bu hamle ile Rusların oyun içi satım alımları, yeni oyun alımlarının önü kesilerek işlem yapmaları engellendi.

Yapılan basın açıklamasının, yasağın hem fiziksel hem de dijital oyun satışlarını kapsayıp kapsamadığı bilinmiyor. Activision, çalışanların ve şirketin Ukrayna'ya sağladığı desteklerden bazılarını belirtirken savaştan etkilenmiş işçiler için de destek sunduğunu belirtiyor.


Rusya ile beraber çalışmayı bırakan firmalar arasına giren Activision, ocak ayında Microsoft'un satın alma planlarını kamuoyuna söyleyen firma, hizmet ve ürünlerini Rusya, Belarus'tayeni olacak satışlarını durdurma kararı almıştı. Alınan kararla sadece Xbox oyunlarını değil birçok Microsoft'ta ait ürünleri içeriyordu.

Activision'ın, Rusya'ya oyun satışını yasaklamasının ardından Epic Games twitter üzerinden "Rusya ile ticareti durduruyoruz." şeklinde bir paylaşımda bulundu. Bunun üzerine Activision, Epic Games'i twitter'dan takip etti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.