Epic Tarafından Mobil Cihazlar İçin 3D Tarama Uygulaması RealityScan'in Tanıtımı Gerçekleşti

Son zamanlarda ön plana çıkmaya başlayan popüler teknoloji devleri arasında yer alan Epic, akıllı telefonlarda üç boyutlu tarama yapılabilmesi için RealityScan isimli uygulamasını tanıttı. Geliştirilen uygulama ile elde edilen üç boyutlu görüntüleri kişiler projelerine veya oyunlarına ekleyebilecekler.

Epic Games, genel olarak piyasaya sürdüğü Fortnite ve oyun motoru Unreal Engine ile tanınan bir firma. Ancak mobil platformlar çıkardığı üç boyutlu tarama uygulaması RealityScan ile adından çokça bahsettireceğe benziyor. Sebebi ise bu uygulama sayesinde günlük yaşantımızda kullandığımız eşyaların üç boyutlu taramasını gerçekleştirmesiyle elde edilen görüntüler oyun veya projelerde kullanılabilme fırsatı olacak.

Geliştirilen uygulamanın nasıl kullanılabilir olduğuna dair bir video Epic tarafından paylaşıldı. Şimdilik geliştirilmesi devam eden RealityScan, Apple şirketine ait olan TestFlight platformunda on bin kullanıcı için beta olarak erişime açıldı. Uygulamanın iOS tarafında bahar döneminde erken erişime açılması beklenirken, android tarafında yıl sonuna kadar erişime sunulması planlanıyor.

Uygulamanın nasıl kullanılacağına dair Epic tarafından paylaşılan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak: https://www.theverge.com/2022/4/4/23010382/epic-games-realityscan-app-3d-models-smartphone-photos

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.