Geçtiğimiz Bir Yıl İçerisinde En İyi Çıkış Yapmış İkinci Oyun Elden Ring Oldu

Lansman ayında yapmış olduğu satışlarla geçtiğimiz son on iki ay içerisinde en iyi çıkış yapmış ikinci oyun Elden Ring oldu. Listenin ilk sırasında 2021 yılında oyunculara sunulmuş olan Call of Duty: Vanguard yer aldı. Digital Trends'in yayınladığı bir haberde elde edilen bu bilgi NDP(pazar araştırma şirketi) grubunda çalışan Mat Piscatella tarafından kamuoyuna paylaşıldı. 

25 Şubat 2022 yılında oyuncularla buluşan Elden Ring, hem PC hem de konsol tarafında yüksek bir hasılat elde etmeyi başardı. 2018 yılında çıkış yapan Red Dead Redemption 2'den bu yana Birleşik Krallıkta en çıkş yapan oyun olmayı başardı. Bunun yanında ABD pazarında ise Birleşik Krallık'ta olduğu gibi benzer bir satış yakalamayı da başardı.

Sonuca gelecek olursak Şubat 2022 yılının en çok satış yapan oyunu olmayı başaran Elden Ring, Piscatella tarafından paylaşılan rapora göre son on iki ayın en çok satın alınan ikinci oyunu olmasına karşın Şubat ayında Xbox ve Steam'de birinci, PlayStation platformunda ikinci sırada yer almayı başardı.

Elden Ring'in elde etmiş olduğu bu satış başarısı, sektörde bulunan diğer oyunları dahi etkiledi. Gamesindustry.biz'in yaptığı haberde, Elden Ring  Birleşik Krallıkta ikinci haftada ki kazançları PlayStation 5'e özel çıkan Grand Turismo 7'nin kazançlarından fazlaydı.

Kaynak 1: https://www.digitaltrends.com/gaming/elden-ring-launch-success/

Kaynak 2: https://www.gamesindustry.biz/articles/2022-03-10-elden-ring-downloads-keep-gran-turismo-7-from-no-1-uk-digital-charts



  

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.