GeForce Now’a Büyük Rakip: Amazon Luna

Amazon şirketinin yeni oyun hizmeti olan Amazon Luna, geçen senelerde Amerika'da kullanıcılara erken erişim olarak sunulmuştu. Şuan tam sürümüne kavuşan bulut oyun sistemi Amazon Luna hangi ülkelerde kullanıma açık...

Amazon'un amacı Google Stadia, GeForce Now ve Xbox Game Pass gibi bulut tabanlı sistemler üzerinde donanım gereksinimine ihtiyaç duymadan sadece internet aracılığı ile oyuncularla oyunları buluşturmayı hedefleyip kullanıcılarına yeni hizmeti olan Amazon Luna'yı tam sürüm olarak Amerika kullanıma sundu.


Amazon Luna'nın altı farklı üzel ücretli paketleri bulunuyor. Kullanıcılar ilgilerini çeken paketleri seçip eğlenceli zaman geçiriyor. Sunulan bu paketler sınırsız oyunlara sahip olup ister Luna sistemine uyumlu bilgisayar veya MAC cihazınızdan giriş yapıp bu servisten yararlanabilir hatta doğrudan canlı yayın platformu olan Twitch üzerinden canlı yayınlarınızı da açabilirsiniz.

Amerika'da kullanıcılara sunulan paketler şu şekilde:

  • Ubisoft+ => aylık $17.99 olup tüm Ubisoft oyunları ve yeni çıkacak oyunlar oynanabilecek.
  • Luan+ => aylık $5.99 olup türler arası favoriler yani aksiyon, macera, klasikler, yarış ve daha fazlası oyunlar oynanabilecek.
  • Jackbox Games => aylık $4.99 olup herkese hitap edecek şekilde tasarlanmış parti oyunları oynanabilecek.
  • Retro => aylık $4.99 olup oynanması gereken klasik oyunlar ve retro tarzı oyunlar oynanabilecek.
  • Family => aylık $2.99 olup tüm aile için uygun ve eğlenceli oyunlar oynanabilecek.
  • Prime Gaming => prime ile üyeliği bulunan kullanıcılara ücretsiz.

Şuan sadece Amerika'da hizmet veren Amazon Luna, Türkiye ya da diğer ülkeler için ne zaman servislerini diğer kullanıcılar için aktif hale getirilecek bilinmiyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.