GittiGidiyor Türkiye Pazarından Çekiliyor

ABD merkezli eBay, Türkiye pazarında bir uzantısı olan GittiGidiyor alışveriş sitesini kapatma kararı aldı. Satıcıların artık yeni ürünlerini yerleştiremeyip, 18 Temmuz  2022 yılında alımların sonlanacağını açıkladı. eBay,  rekabetçi ortamla mücadele edemediğinden dolayı zor ve aynı şekilde stratejik bir karar olduğunu belirtti.


eBay, yayınladığı açıklamasında 2011 yılında GittiGidiyor'un çoğunluk hisselerini satın alarak şirketi bağımsız bir platform şeklinde gerekli işleri yürüttüğünü belirtti. eBay, ticari anlamda işlerini küresel anlamda bir inceleme yaptığını bunun sonucunda zor ancak stratejik anlamda pazar rekabetine göre bu kararı aldıklarını açıkladı. İlerleyen günlerde satıcıların mağduriyetlerinin önlenmesi açısından gerekli bilgi paylaşımlarını paylaşacaklarını belirtti.

Anlık olarak satıcılar GittiGidiyor adresine yeni ürünleri listeye yerleştiremeyecek 18 Temmuz 2022 tarihine kadar site satışa devam edecek olup satıcılar için ise 5 Eylül 2022 tarihine kadar erişilebilir olacak.

eBay, GittiGidiyor hisselerinin 2011 yılında yüzde doksan üçlük kısmını satın almış olup 2016 yılında ise tamamını satın aldı. 

Kaynak: https://www.gittigidiyor.com/bilgilendirme

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.