Google Asistan Kullanılarak Park Yeri Ücretleri Artık Ödenebilecek

Google Pay ve Google Asistan'ın ortak çalıştığı bu özellik sayesinde park yeri ücretlerinin ödenebilmesinin yanında otopark durumunu görmeniz ve otopark alanlarının kullanım saatlerini uzatma imkanı sağlıyor.

Android'e eklenen eğlence ve yeni mesajlaşma özelliklerini kullanıcılarına duyuran Google, Phil Ou (Google Ürün Yöneticisi) tarafından paylaşılan özelliklerde dil bilgisi düzenlemenin yanında canlı transkript, fotoğraf alanında portre bulurlama ve yakınınızdakilerle paylaşabilme imkanlarının sunulacağı söylendi.


Google tarafından paylaşılan özelliklerde en dikkat çekici özellik ise park yeri ücretlerinin ödenebilmesi oldu. Özelliği kullanabilmeniz için aracınızı park ettiğiniz esnada telefonunuza "Hey Google, park ücretini öde" demeniz yeterli olacaktır. Gerçekleştirdiğiniz adımdan sonra Google Asistan'ın harekete geçtiğini fark edeceksiniz. Aynı zamanda sesli komut özelliğinden faydalanarak park durumunu kontrol etmenin yanında park sürenizi de uzatabileceksiniz.

Bu özelliğin insanlar tarafından kullanılabilmesi için ParkMobile ile işbirliğine giden Google, ABD'de yer alan dört yüz şehride bu özelliği aktif hale getirdi. Getirilen bu özellikle beraber eğer yoğun bir ilgi artışı yaşanırsa yeni iş ortaklarının eklenmesi olası bir durum. İlerleyen süreçte bilinmez belki ancak ülkemiz için İspark ve Google iş birliği ile bu özellik kullanılabilir olur.  

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.