Google Haber Toplama Servisi Rusya Üzerinde Erişimi Engellendi

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşla ilgili olarak yanlış bilgilerin kamuoyuna verildiği gerekçesi gösterilerek Rus ülkesinde Google haber toplama servisi kullanıma kapatıldı.

Ukrayna üzerine askeri operasyonları devam eden Rusya, dünya çapında kullanılan popüler sosyal medya platformlarını, Avrupa medya kuruluşlarını ve haber toplama servislerinin kullanımında engellemeler veya kısıtlamalar getirmeye hız kesmeden devam ediyor.


Roskomnadzor (Rusya Bilgi Teknolojileri Ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu) tarafından gerçekleştirilen bir açıklamada, Google haber toplama servisinin (news.google) erişimin engellendiğini paylaştı.

Gerçekleştirilen açıklamada Google, kullandığı bu servis ile Ukrayna'da yaşanan savaşa dair yanlış bilgilerin ve haberlerin internet üzerinden herkese yayıldığını belirterek, "Rus Başsavcılığının bizlere ilettiği talebe göre Roskomnadzor, Rusya'da news.google internet hizmetinin erişime engel getirildi. Bahsi geçen Amerika menşeili çevrimiçi kullanılan haber kaynağı, özel yürütülen bir askeri operasyon hakkında güvenilmez ve yanlış bilgiler içeren haberlerin yayınlanması ile birçok yayın, materyal bulundu" şeklinde kurum ifadelerde bulundu.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.