Google Reklam Satışlarını Rusya’da yasakladı

Ukrayna'nın Rusya tarafından haksız işgali sebebi ile Google, Rusya'ya karşı almış olduğu reklam satış yasağını bildirdi.

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan krizde büyük teknoloji firmalarından gelen hamleler durmadan devam ediyor. Michael Aciman(Google Sözcüsü), Insiader'a derdiği açıklamada " Olağanüstü koşullar ışığında, Rusya'da Google reklamlarını yasaklıyoruz ancak güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz." şeklinde kendisini ifade etti.


Yapılan bu hamle ile Rusya'daki YouTube veya Google Arama kısmında hiçbir reklamın görünmeyeceği anlamına gelmektedir.

The Wall Street Journal'ın yapmış olduğu habere göre; Roskomnadzor(Rus İletişim Gözlemcisi) Google'ın YouTube video hizmeti aracılığı ile güncel yaşanmış olaylara karşın bir çarpık algı yaratıp rus halkını ve gerçekleşen protestoları körüklediğini Google bu tarz reklamları göstermeyi durdurmasını ve reklam denetleme politikasını değiştirmesi gerektiğini söyledi. Yapılan bu açıklamadan sonra Google'ın almış olduğu karar reklam satışlarını Rusya'da durdurdu.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.