Gran Turismo 7 Oyunundan Sony Sessiz Sedasız Rusça Sürümünü Kaldırdı

Gran Turismo 7, oyununun Rusça sürümü artık PlayStation mağazası üzerinden satın alınamayacak. PS 5 ve PS 4 oyununun 4 Mart 2022 tarihinde tüm dünya için satın alımına açılması planlanmıştı ancak şimdi çıkış tarihi "onay bekleniyor" şeklinde Rus mağazasında listede duran oyun PlayStation Store üzerinden dijital satım kısmından alımı kaldırıldı.

Rus mağazasında oyunu satmama kararını perşembe gecesi aldığını ancak Sony'nin resmi bir açıklamada bulunmadığı iddialar arasında.


24 şubatla başlayan, Belarus'un Ukrayna'nın işgalinde Rusya'ya yardım etmesi ile Sony, Rusya'da bulunan ürünlerini satıştan hemen kaldıran ilk oyun firması oldu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, bu haftanın başlarına doğru PlayStation ve Xbox firmalarını Beyaz Rusya ve Rusya'da ürünlerin satışının durdurulması gerektiğine dair bir duyuruda bulundu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı (Mykhailo Fedorov) platform sahiplerine göndermiş olduğu bir açık mektupta Belarus ve Rus hesaplarının bloke edilmesi, ulusların oyuncu ve takımlarının tüm uluslararası yapılan e-spor etkinliklerinden geçici olmakla birlikte katılımlarının engellenmesi gerektiğini söyledi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.