Hackerlar Tarafından Kaynak Kodlarının Çalındığını Samsung Doğruladı

Teknoloji devleri arasında yer alan Güney Kore menşeili Samsung, Galaxy cihazları için kaynak kodlarının yanında dahili şirket verilerinin çalındığını doğruladı.

Kısa bir zaman önce Lapsus$ isimli hacker gurubu Nvidia ekran kartı üreticisi firmadan 1TB yakın dosya çalmışlardı. Şimdi buna benzer bir durumu Samsung yaşadı, Galaxy donanımına ait olan biyometrik kilit açma için ve şifreleme amacıyla kullanılan kaynak kodları çalındı. Çalınan veriler 200GB boyutunda olup ekran görüntüleri ile paylaşıldı.


Bugün Samsung tarafından yapılan açıklamada hiçbir çalışanın veya kullanıcının kişisel verisinin çalınmadığını ancak bilgisayar korsanları tarafından şifreleme, kimlik ve biyometri ile ilgili verilerin çalınıp çalınmadığına dair doğrulayıcı nitelikte bir cevap vermedi.

Yaptığı açıklamada Samsung, Galaxy cihazlarının çalışması ile ilgili bazı kaynak kodları içerdiğini, kişisel hiçbir verinin çalınmadığını belirterek, müşteriler üzerinde herhangi bir etki olmayacağını söyledi. Bu tür olayların daha fazla yaşanmaması adına hizmet vermeye kesintisiz olarak devam edeceğini bu son sözlerle ifade ederek açıklamasını bitirdi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.