Hatay'da Ardı Ardına Depremler Yaşandı: 3 Ölü, 294 Yaralı

Hatay'ın merkez üssü olan Defne ilçesinde saat 20.04'de 6,4 büyüklüğünde depremin yaşandığını AFAD duyurdu. 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından 5,8 büyüklüğünde başka bir deprem yaşandı ve 32 artçı sarsıntı kayıtlara geçti. Depremin geçmesinin ardından kentteki bazı hasarlı binalar sarsıntıya dayanamayıp yıkıldı. 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 18'inin ağır 294 vatandaşın yaralandığı depremde yetkililer 3 enkazda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığının (AFAD) internet siteleri üzerinden yayınladıkları bilgiye göre, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'de deprem meydana geldi. 6,4 büyüklüğündeki depremin çevre illerde de hissedildiği ve 16,7 kilometre derinliğinde olduğu aktarıldı.


Hatay, Samandağ'da 5,8'lik Deprem Yaşandı 

6,4 büyüklüğündeki depremin Defne ilçesinde saat 20.04'de yaşanmasının ardından Hatay'ın Samandağ ilçesinde saat 20.07'de deprem meydana geldi. 5,8 büyüklüğüne sahip deprem 7 kilometre bir derinlikte yaşandı.

AFAD, Samandağ'ı ilçesinde de 5,8'lik oluşan depremle birlikte 32 artçı sarsıntının kayıtlara geçtiğini kamuoyuna duyurdu. 

Defne ve Samandağ'ı ilçelerindeki birçok mahallede yıkımların ve enkaz altında kalan vatandaşların kaldığına dair ihbarların alınmasının ardından çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekipleri gönderildi.

3 Vatandaşımız Yaşamını Yitirdi, 18'i Ağır 294 Yaralı Bulunuyor

Hatay merkezli yaşanan depremde aktarılan bilgilere göre 3 ölü, 18'i ağır olmak üzere 294 yaralının olduğu bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 18 ağır yaralı vatandaşın hava ve karayolları ile Adana, Dörtyol'a nakillerinin yapıldığı söylendi. 

Kaynak: https://www.afad.gov.tr/hatayda-meydana-gelen-64-buyuklugundeki-deprem-hk-basin-bulteni-1

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.