Hatay Merkezli Deremde Can Kaybı Sayısı Arttı: 6 Ölü

Hatay Defne Merkezli deprem 20 Şubat günü saat 20:04'te 6.4 büyüklüğünde yaşanmıştı. Defne Merkezli depremin ardından 5.8 büyüklüğünde saat 20:07 'te Samandağ'da başka bir depremin görülmesiyle 90 artçı meydana geldi. İlk çalışmalarda 3 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Bu sabah ise AFAD tarafından yayınlanan basın bülteninde ölü sayısının 6'ya çıktığı bildirildi.

Depremin ardından 112 çağrı merkezine 54 ihbarın geldiği ve bu gelen ihbarların 44 tanesinin olumsuz bir durum içermediği aktarıldı. Gelen ihbarlar neticesinde deprem bölgesine çevre illerden birçok AFAD ekipleri ve 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT, ve STK arama kurtarma ekipleri çalışmalara dahil oldu.


Ölü Sayısı 6'ya Yükseldi

SAKOM'dan alınan son bilgilere göre, 18'i ağır olmak üzere 294 yaralı sağlık birimleri tarafından çevre hastanelere taşınarak tedavi altına alındı. 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilen basın bülteninde AFAD, ölen vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yaralılar için acil şifalar diliyoruz ifadelerinde bulundu. 

Son deprem olaylarının ardından tedirgin olan vatandaşlar için  6 bin çadırın bölgeye gönderildiğini belirtti. Çadır sevkiyatının gün boyunca hava ve karayolu ile  devam edeceğini ayrıca gelişmelerin takip edildiği de açıklandı. 

Kaynak: https://www.afad.gov.tr/hatay-defne-merkezli-deprem-sonrasi-calismalar-basin-bulteni

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.