Haven Studios Sony Tarafından Satın Alındı

Son zamanlarda stüdyo alımlarında artış yapan Sony, son olarak Haven Studio'yu satın aldığını açıkladı.

Sony paylaştığı açıklamada Montreal merkezli yeni olan bir oyun stüdyosu Haven Studio'yu satın aldığını duyurdu. Daha yeni PlayStation Studios çatısı altına giren Haven Studios bu aralar çok oyunculu oynanabilen oyunlar üzerinde çalıştığı aktarıldı. Oyun stüdyosunun başında ise tanınan isimlerden bir olan Jade Reymond bulunuyor.


  Sony gerçekleştirmiş olduğu bu alım ile çatısı altında bulunan firma sayısını arttırarak son 2.5 yıl içerisinde sekiz adet oyun firması sahibi oldu. PlayStation Studio'larının başında olan isim Herman Hulst açıklamalarında şu sözlere yer verdi: "Bugün, Haven Studios'un resmi olarak aramıza katıldığını bildirmekten mutluluk duyarım. Jade Raymond, sektördeki zengin deneyimlerinden ve başarılarından en önemlisi oyun yaratma konusundaki etkili tutkusunu da beraberinde getiriyor." şeklinde ifadelerde bulundu.

Kaynak: https://blog.playstation.com/2022/03/21/welcoming-haven-studios-to-the-playstation-studios-family/

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.