Instagram’a Otomatik Alt Yazı Özelliği Geliyor

TikTok ve Instagram arasındaki rekabet gün geçtikçe artıyor. Meta'nın bir sosyal medya uygulaması olan Instagram, TikTok'ta olan bir özelliği kendisi için getiriyor.

Nisan ayında TikTok'ta kullanıcılarına sunulan otomatik altyazı özelliği şimdi ise Instagram'da kullanıcılarıyla buluşuyor. Instagram'da, kullanıcıların akışlarında yer alan videolara otomatik altyazı özelliği geliyor. İlk olarak sınırlı dillerde sunulacak olan özelliğe ilerleyen zamanda daha fazla dillerin eklenmesi planlanıyor.


Instagram yaptığı açıklamada özelliğin bir yapay zeka sistemi ile çalışacağını bu sebeple kusursuz olmayacağını ancak geçen süre ile beraber öğrenen yapay zekanın kalitesinin gelişerek kusursuzlaşacağını belirtti.

Gelen özellikle birlikte işitme problemi çeken kullanıcıları için etkileşimin artacağını belirtirken ses kapalıyken de videoları izlemeyi tercih eden kişiler içinde daha iyi olacağını belirtti.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.