Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

Instagram, günlük yaşantımızın içerisinde bulunan bir uygulama haline geldi. Yaşantımızda yaşadığımız önemli olayları veya sıradan şeyleri artık bu uygulama aracılığı ile paylaşıyor sanal dünya içerisinde yaşamaya devam ediyoruz. Bu sanal dünya içerisinde bulunmak hayatımızda bazı durumlar için olumsuzlar silsilesi oluşturabilir mesela kariyere odaklanma, herhangi bir sınava hazırlanma gibi önemli durumlar için tek odağımızın onlar olması daha iyidir. Ancak sanal dünyanın cazibesi öyle bir noktaya geldi ki insan bırakmak istemiyor. Bu sebeple hesapların dondurulması en mantıklı çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bugün sizlere nasıl Instagram hesaplarınızı dondurabileceğinizi göstereceğiz.  

Instagram Nasıl Dondurulur?
  1. Kullandığınız cihazınızdan  instagram.com'a giriş yapınız.
  2. Sağ üst köşede bulunan profil resminize tıklayın ardından kullanıcı adınızın yanındaki Profil Düzenle butonuna tıklayın.
  3. Çıkan ilk sayfada aşağıya doğru indiğinizde sağ alt tarafta Hesabımı geçici olarak dondur seçeneğine tıklayın.
  4. Karşınıza çıkan Hesabını neden donduruyorsun? sorusuna cevap olarak sizlere sunulmuş seçeneklerden birini seçin ve ardından şifrenizi tekrar girin. Hesap dondurma seçeneği, sizlere sunulan sebeplerden birini seçtiğinizde şifrenizi tekrardan girdiğiniz vakit görünür.
  5. Hesabı Geçici Olarak Dondur seçeneğini seçin. Onaylamak isterseniz Evet veya dondurma işleminden vazgeçmişseniz Hayır  seçeneklerini seçin.

Instagram dondurma işlemi hem mobil tarafta hem de bilgisayar tarafında yukarıda bahsettiğimiz şekilde yapılır. 

Hesabınızı dondurdunuz ve tekrardan aktif etmek istediniz bunun için ekstradan bir işlem gerçekleştirmenize gerek yok sadece kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınızı tekrardan aktif edebilirsiniz.

Bunların yanı sıra hesabınızı dondurdunuz ve hemen tekrar aktif hale getirmek istediniz. Aktif hale getirmeniz için en az 24 ile 48 saat arasında bir sürenin geçmiş olması gerekiyor. Bu süre geçmediği taktirde kullanıcı adınızı ve şifrenizi doğru girmiş olsanız dahi "hatalı kullanıcı adı ve şifre" uyarısını alırsınız. Bu durumla karşılaştığınızda panik yapacak bir durum olmadığını söylemekte fayda var.

Hesabınız dondurdunuz aktif ettiniz ve tekrardan dondurmak istediniz bunun için en az 7 gün geçmesi gerekmektedir.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.