Instagram, iPad Kullanıcıları İçin Kötü Haberi Verdi

Instagram kullanıcılara sunulduğundan şu anki zamana kadar üstünden 11 yıl geçti ancak iPad uygulaması halen yok. Yakın bir tarihe kadar olacak gibi de durmuyor. İşte haberin detayları...


Adam Mosseri (Instagram CEO'su)

Instagram kullanıcıları, iPad'in büyük ekranı için optimizasyon edilmemiş uygulaması olan iPhone (ios) sürümünü kullanıyor. Instagram CEO'su ADAM Mosseri'ye göre yakın bir tarihe kadar bu durum düzelmiyecek. YouTuber Marques Brownlee ve Mosseri ile aralarında geçen tweetlerde Mosseri, özel bir uygulama yazmak için iPad'te yeterli kullanıcının bulunmadığını söyledi.

Öğleden sonra YouTuber Marques Brownlee bir tweet attı "Yıl 2022 halen iPad için bir Instagram uygulaması yok" şeklinde kendisini ifade etti. Adam Mosseri bu twitti görmüş olacak ki bir açıklama yapma gereksinimi duydu. Adam Mosseri, "Hala iPad üzerinde öncelik verilecek kadar kullanıcı yok. Bir noktada bunu yapmayı hedefliyoruz ancak şu anda başka şeylere çok önem veriyoruz." şeklinde kendini ifade etti.

Bir sonraki attığı twitte ise Instagram ekibinin "Düşündüğünüzden daha yalın." olduğunu belirterek şirketin halihazırda dört platformunun (İOS, Android, Web ve InstagramLite) aktif olarak desteklediğini söyledi.

Planlarının arasında bir iPad için uygulama yapma fikri olduğunu Adam Mosseri söylese de anlaşılan iPad kullanıcıları kısa bir zamanda hayallerine erişemiyecek.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.