Kahramanmaraş'ta Meydana Gelen Depremler Hakkında AFAD Basın Bülteni Paylaştı

Kahramanmaraş'ta merkezi Pazarcık 7.7 ve Elbistan 7.6 büyüklüğünde iki deprem 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanmasının ardından ise 11.020 artçı deprem meydana geldi. AFAD tarafından paylaşılan son veriler incelendiğinde 45.089 vatandaşımız vefat etti. 

Deprem bölgesinde AFAD, JAK, PAK, DİSAK, JÖAK, DAK, Sahil Güvenlik, Tahlisiye, Güven, İtfaiye, MEB ve STK'larla birlikte uluslararası kurtarma personelleriyle birlikte toplam 6.368 arama ve kurtarma personelleri görev yapmaktadır. Bunların yanı sıra Emniyet, MSB, AFAD, Jandarma, Ambulans Ekipleri, UMKE, Yerel Destek ve Yerel güvenlik Ekipleri ile 3.768 gönüllülerin katılımıyla sahada görevlendirilen personel sayılarının 234.636 olduğunu belirtti.


Afet Barınma Gurubu'nun, 358.037 çadır kurumunun tamamlandığını, 11 ilde 332 noktada çadır kentlerin kurulduğunu açıklamasının yanında 10 il ve 162 nokta da konteyner kent kurulumlarının halen devam ettiğini açıkladı. Afet Beslenme Grubu'nun ise pek çok devlet kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 370 mobil mutfağın afet bölgelerine sevk edildiğini belirtti. Afet Psikososyal Destek Grubu'nun ise Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Malatya illerine 4 mobil sosyal hizmet merkezinin gönderilmesinin yanında deprem bölgesine gönderilen personellerle afetzedelere psikososyal desteğin verildiğini açıkladı. AFAD, gelişmelerin takip edildiğini söyledi.

Kaynak: https://www.afad.gov.tr/kahramanmarasta-meydana-gelen-depremler-hk-36

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.