Kırk Altı Starlink Uydusu Uzaya Fırlatıldı

Elon Musk'ın sahibi olduğu roket ve uzay mekiği üretici firması olan SpaceX, Starlink internet ağ projesi kapsamında kırk altı uyduyu uzaya gönderdi.

SpaceX internet sitesi üzerinde yer alan habere göre, Starlink uydu ağının parçası olacak kırk altı uydunun, Bir SpaceX üretimi olan Falcon-9 roketi ile Amerika'nın Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay İstasyonundan gönderildi.


Jessie Anderson (SpaceX Üretim Müdürü) fırlatmanın ardından yapmış olduğu açıklamada "Müthiş bir haber, şimdi ise fırlatmış olduğumuz 46 Starlink uydumuzun konuşlanmasını beklemekteyiz." şeklinde kendini ifade etti.

SpaceX'in Starlink projesi için uzaya göndermiş olduğu uydulardan kırk tanesinin Güneş kaynaklı jeomanyetik fırtına nedeniyle düştüğü şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Starlink uydularıyla dünya yörüngesi üzerine on iki bin uyduluk bir internet ağı sistemi kurmayı hedefleyen SpaceX firması projenin 2027 yılında tamamlanmasını hedefliyor. (Kategori: Bilim/Teknoloji)

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.