Kripto Para Ödemelerini Tayland Kendi Ülkesinde Yasaklıyor

Küresel çapta kripto ile ilgilenen firmaların hareketleri ve faaliyetlerini kontrol altında tutmak için gerekli çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Tayland ilginç bir açıklamada bulunarak kendi ülkesine Güvenlik ve Borsa Komisyonu tarafından alınan karar neticesinde, 1 Nisandan sonra ödeme aracı olarak kripto paranın kullanımını yasaklayacağını belirtti. Bu yasağın gelme sebebini ise Tayland Hükümeti, kara para haklama endişelerinden dolayı ve merkez bankalarının yeterli denetimi sağlayamadığından dolayı getirildiğini açıkladı.


1 Nisan'da yasağın uygulanmaya başlayacağını Tayland Menkul Kıymetler Ve Borsa Komisyonu açıkladı. Ayrıca kurumun yaptığı açıklamanın devamında, kripto borsaları ve işletme operatörlerinin ödeme hizmetlerinin bu cinsten olmaması gerektiği, insanları teşvik edecek eylemlerde bulundurmasına neden olacak reklamların ise yasaklandığını belirtti.

Bahsi geçen yasağın sadece ödemeler için geçerli olduğunu belirtelim çünkü geçtiğimiz son iki sene içerisinde inanılmaz derecede popülerleşen halkın geniş kitlelerce kullanmasından dolayı sadece ödemeler ile kısıtlandı.

Taylandlı yetkililer Mart ayı başlarında hükümetten alınan onay çerçevesinde 2023 yılına kadar yüzde yedi katma değer vergilerinden muaf tutulacağının da haberini verdi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.