Meta’dan İnanılmaz Proje: Evrensel Tercüman

Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın sahibi olan Meta, tüm dünya dillerini anında çevirebilecek bir yapay zeka üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Meta'nın en üst yöneticisi olan Mark Zuckerberg, "Inside the Lab" etkinliğinde yapay zeka projelerini metaverse geleceğini inşa etmeye yönelik bir tanıtım yaptı.


Rahat bir şekilde eller serbest bir biçimde fiziksel cihazlarla iletişim kurmasını sağlayan dijital bir asistan üzerinde çalıştığını bildiren Zuckerberg, "CAIRaoke" adını verdikleri projede oluşturulacak olan dijital asistanların insanların çevrimiçi dünyada özgürce gezinmesine yardımcı olacağını ve yaptıkları yapay zekanın insanların öğrenme şekline göre öğreneceğini söyledi.

Zuckerberg, "Gözlüğü taktığımızda, ilk defa bir yapay zeka dünyayı bizim gördüğümüz şekilde görebilecek." açıklamasında bulundu.

Sonunda sanal dünya ve fiziksel dünya arasında hareket edebilecek yapay zeka asistanları oluşturmayı istediğinide Zuckerberg ifade etti. (Kategori: Teknoloji/ Yapay Zeka)

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.