Meta Putin Meselesi İçin Geri Adım Atma Kararı Aldı

Büyük teknoloji firmaları arasında yer alan Meta, Ukrayna ve Rusya arasında geçen savaş kapsamında almış olduğu kararlar için geri adım attı. Geçtiğimiz haftalarda Lukashenko ve Putin için ölüm tehdidi içeren paylaşımları kaldırmayacağını söyleyen Meta, aldığı karardan vaz geçti.

Bloomberg’te yayınlanan habere göre, daha önce bildirilen ve belli başlı ülkelerde bulunan kullanıcıların Facebook platformunda Lukashenko (Beyaz Rusya Devlet Başkanı) ve Putin (Rusya Devlet Başkanı) hakkında ölüm tehditleri barındıran paylaşımları kaldıracak.

Nick Clegg (Meta Küresel İlişkiler Başkanı)

Nick Clegg (Meta Küresel İlişkiler Başkanı) pazar günü gerçekleştirdiği açıklamada, “Bir devlet başkanına yapılan suikast çağrılarına izin vermemekteyiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Cuma günü Reuters (dünya genelinde gazete ve uydu yayınları üzerinden haber raporları gönderen İngiltere merkezli bir haber ajansı) tarafından paylaşılan bir açıklamada, Instagram ve Facebook belirli ülkelerde bulunan kullanıcılarını Rus devlet başkanı, Rus askerleri ve Rus halkı hakkında tehdit barındıran paylaşımların izin verileceğini söyledi. Nick Clegg’in yaptığı açıklama Meta’nın izlemiş olduğu politikayı netleştirmiş oldu. 

Kaynak:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-14/facebook-parent-says-users-can-t-post-calls-to-assassinate-putin

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.