Microsoft Game Pass Sistemi Çevresini Büyütmeyi Hedefliyor

En çok tercih edilen oyun kütüphanesi sistemi olan Game Pass, PC kısmında Steam ile işbirliği kurabilir. Valve, Game Pass sistemi ile ilgili Microsoft'a önemli bir teklifte bulundu.

Game Pass sistemi ile Steam birleşebilir. Anlık olarak Xbox One, Xbox Series, PC ve bulut taban üzerinden erişmek mümkün ancak Microsoft sadece bunun yetinmek istemeyip Game Pass sistemini geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.


Herkesi aldığı oyun stüdyolarıyla şaşırtan Microsoft'un bir sonraki hamlesi ne olacak merak sorusu. Rakip markası Sony bir süredir kendi Game Pass benzeri bir oyun kütüphanesi oluşturmaya çalıştığı biliniyor. Yetkili kişiler bu konu hakkında açıklamalarda bulunmuşlardı fakat Nintendo tarafında bu tarz bir girişim görülmüş değil.

Bu kısımda acaba Nintendo Microsoft'a Game Pass sistemini Switch üzerine getirmesini isteyecek veya izin verecek mi? Hiç beklenmeyen bir hamle yapıp Steam ile işbirliği kurabilir mi?

Switch oyun fiyatları herkesin bildiği gibi yüksek Game Pass vari bir oyun kütüphanesi sisteminin gelmesi konsol satışlarında ve abone sayısı anlamında ciddi bir artış olabilir ama Nintendo'nun bu fikre nasıl bakacağı bilinmiyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.