Microsoft Kaynak Kodları Çalındı

LAPSUS$ ismindeki bir hacker grubu dünyanın en önemli teknoloji firmalarını tek tek hacklemeye başladı. İl olarak Nvidia ardından Samsung'u hackledikten sonra şimdide Microsoft şirketini hackledi.

SolarWinds (veri tabanı, ağ yönetimi, sistem yönetimi gibi alanlarda hizmet veren şirket) şirketinin tedarik zincirilerine yapılan siber saldırının ardından teknoloji şirketlerine ilginç siber saldırılar yaşanmaya devam ediyor. Nvidia, Samsung sunucularına düzenlenen saldırılardan sonra Microsoft sunucularına siber saldırı gerçekleşti.


Geçtiğimiz haftalarda gündeme bomba gibi düşen bir olayla her yer sarsılmıştı. Nvidia ve Samsung gibi dev teknoloji firmalarının sunucularına saldıran LAPSUS$ isimli hacker grubu Bill Gates'in sahibi olduğu Microsoft şirketine siber saldırıda bulundu.

Saldıran kişilerin yaptıkları paylaşımda Cortana ve Bing platformlarına ait olan kaynak kodlarına sızıldığı gösteriliyor. Bahsi geçen şirketler güvenlik konularını bu kadar ön planda tutmalarına rağmen nasıl olurda siber saldırıdan dolayı kaynak kodları çalınır ve paylaşılır adeta bir merak konusu.

Önemli bir noktanın paylaşılmasında fayda var LAPSUS$ ismindeki hacker grubu söylenene göre büyük teknoloji firmalarına daha rahat bir şekilde sızabilmek adına eski çalışanlarına büyük paralar vadediyor. Bu siber saldırıya yönelik Microsoft cephesinden saldırının araştırıldığını söylerken saldırının detaylarına dair resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: https://www.techpowerup.com/293147/microsoft-also-falls-victim-to-hacking-group-lapsususd?

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.