Mini LED Ekran Sipariş Sayısını Apple Yükseltti

Son raporlar incelendiğinde Apple, Mini LED çiplerinde üretimi arttırarak yeni mini LED ekran siparişlerine gelen talepleri karşılayabilmek için tedarik zincirine yeni üreticiler daha ekledi.

Bazı ürünlerine Apple, Mini LED paneller eklemeye başladı. Örnek verecek olursak 12.9 inç iPad Pro, Pro Display XDR ve en üst düzey MacBook Pro'lar dahil edilmek üzere bu panelleri kullanmaya başladı. Apple'ın 2022 yılında yeni çıkacak modellerinde ve gelecekte çıkacak olan modellerinde bu paneli kullanması bekleniyor.


Tayvanlı tedarikçi Epistar anlık olarak Apple'ın iPhone telefon modelinin Mini LED çipleri tedariğini sağlıyor. Apple'ın bu teknolojiyi kullanan cihazlarının artmasından dolayı Epistar'ın yanına bir ek tedarikçi daha eklemeye çalıştı.

Raporda geçen önemli noktalardan biri de Apple'ın Mini LED ekran talebinin üst düzey MacBook' Prolarda gösterdiği başarıdan sonra 2022 yılında önemli bir ölçüde diğer cihazlarında da bu teknolojiyi kullanacağı belirtiliyor. Bahsetmiş olduğum ek tedarikçinin Sanan Optoelectronics' fiyatlarını düşürdüğünden yakın bir tarihte Apple'a sevkiyatın başlayacağı bekleniyor.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.