NBA Konferans Finali'ni Göremeyen Tek MVP: Joel Embiid

Joel Embiid, NBA MVP yarışını iki sezon boyunca Nikola Jokic'in gerisinde tamamlıyordu. Sonunda kariyeri boyunca ilk kez şeytanın bacağını kırarak NBA MVP yarışını birincilikle bitirerek ödül kazanmayı başardı.

Bireysel başarıları şimdiye dek playofflara yansımayan Embiid, Baston Celtics ve Philadelphia Sixers serisini 4-3 gibi kıl payı bir farkla kaybetmenin ardından tekrar sezonu ikinci olarak tamamladı.


Yedinci maçta gelen mağlubiyetle birlikçe Embiid için çarpıcı bir gerçeği de beraberinde getirmişti. Bu güne kadar NBA tarihinde MVP ödülüne layık görülen 36 oyuncu arasında sadece Joel Embiid, koferans finali oynamayan tek basketbolcu olarak yerini aldı.

NBA'de yedinci sezonunu tamamlayan 29 yaşındaki profesyonel pivot, şu zamana kadar sadece altı kez playoff sahnesinde boy göstermiş olsa da sadece bir tanesinde ilk turda, beş tanesinde ise ikinci turda elendi.

Philadelphia Sixers, en son konferans finaline ulaştığında takvimler 2001'i gösteriyordu.      

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.