Netflix Şifre Paylaşımını Engelleyecek Bir Sistem Üzerinde Çalışıyor

Kullanıcılarının kendi şifrelerini başkalarıyla paylaşmalarını engellemek isteyen Netflix, yakın bir tarihte kullanıcılarının evlerinin dışında şifre paylaşımını durdurmaya yönelik bir sistem kurmaya çalışıyor.

Dijital video platformlarının son yıllarda uğraştıkları en büyük problemlerden biri de kullanıcılarının kendi şifrelerini başkalarıyla paylaşmaları. Her hangi bir kullanıcı adı ve şifresine sahip olan kişi platformun kullanıcılarına sunduğu tüm hizmetlerden yararlanabiliyor. Bu durumun yaşanması uzun süreli düşünüldüğünde yeni kullanıcıların gelmesi önleniyor ve platformun gerekli yatırımları içerikleri için sağlamasına engel teşkil ediyor.


Yaşanan bu olumsuzluğa karşı Netflix almış olduğu ciddi bir kararla aynı evde bulunmayan kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapmasını engellemeyi amaçlıyor.

Netflix, çarşamba günü kullanıcılarını bilgilendirmek adına yayınladığı bir blog yazısında yapmak istedikleri sistemin nedenlerini açıkladı: "Birlikte yaşayan kişiler için Netflix hesaplarını aralarındaki paylaşmaları, premium ve standart planlarımızda çoklu akışlar ve ayrı profiller gibi sunduğumuz özelliklerle her zaman kolaylaştırmaya çalıştık. Sunduğumuz özellikler her ne kadar popüler olsa da, nasıl paylaşılabileceği ve ne zaman gibi konular Netfilix'te kafa karışıklıklarına sebebiyet verdi. Sonuca gelecek olursak, haneler arasında hesaplar paylaşılıyor bu durumun yaşanması üyelerimize harika yeni filmler ve programlar yapmak için gerekli yatırım yeteneğimizi ciddi anlamda etkiliyor." şeklinde ifadelerde bulundu.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.