Netflix Ve TikTok Rusya İçin Aldıkları Kararı Açıkladı

Netflix ve Tiktok, yaptıkları açıklamada Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden dolayı Rusya'da vermiş oldukları hizmetleri askıya aldıklarını kamuoyuna bildirdi.

Popüler video paylaşım platformu TikTok, bazı hizmetlerini Rusya'da askıya aldığını bildirirken. Netflix'de ülkedeki aktif faaliyetlilerini durdurduğu hakkında bir açıklamada bulundu.


Yazılı açıklamada bulunan TikTok, kısa bir zaman önce Rus hükümetinin sosyal medya düzenlemelerine ilişkin almış olduğu kararların, şirketin bazı hizmetlerinin askıya alınmasında etkili olduğunu yazdı.

Yani TikTok, Canlı akışı ve yeni içerik paylaşımlarının Rusya'da gösterimini askıya alıp diğer ülkelerde yapılan paylaşımların artık Rus kullanıcılarda gözükmeyeceğini belirtti. Sosyal medya platformu diğer hizmetlerinin kullanımının aktif olarak devam edeceğinin haberini verdi.

Anna Nikova
alihangok

2002 yılında Gölcük'te doğdum. Lise zamanlarında başlayan gazeteciliğe olan merakım üniversitede yeni medya ve iletişim bölümüyle devam ediyor. Genel olarak teknoloji, oyun ve bilim konularıyla ilgilenmekteyim.